RAČUNARSKE MREŽE

Kurs omogućava polaznicama da savladaju tehnologije umrežavanja računara i uređaja koji koriste računarsku mrežu u svom radu. Polaznici intenzivnog kursa usvojit će tehničke vještine koje su potrebne za rad s mrežama.

Kurs je osmišljen kao intenzivna priprema za Cisco CCNA R&S (Cisco Certified Network Associate – routing and switching) certifikaciju. Cisco je, zahvaljujući brojim inovacijama, postao kompanija broj jedan u oblasti mrežne infrastrukture.

CILJEVI KURSA

  • Razumijevanje koncepta, osnova i principa računarskih mreža;
  • Osposobljavanje polaznika za dizajniranje, izgradnju i održavanje manjih i srednje velikih računarskih mreža;
  • Priprema polaznika za polaganje CCNA R&S certifikata kroz detaljan uvid u mrežne protokole i terminologiju kao i rad na simulacijskim softverima.

Kurs je podijeljen na dva dijela: ICND1 i ICND2.

ICND1
U prvom dijelu kursa obradit će se osnovne teme umrežavanja, uključujući mrežne komponente, konfiguraciju, upravljanje Cisco uređajima, troubleshooting i sigurnost. Počet ćemo s temeljima kabliranja, mrežnim dijagramima i komponentama, ali i upoznati se s mrežnim pojmovima i konfiguracijama koje se primjenjuju u gotovo svim organizacijama i ustanovama širom svijeta.

ICND2
Po završetku dugog dijela kursa polaznici će biti u mogućnosti instalirati, konfigurisati, upravljati i troubleshootati tehnologije koje se koriste u većini enterprise mreža danas. Ovaj dio kursa podrazumijeva razumijevanje redundantnih topologija, konfiguraciju multi-area OSPF i EIGRP protokola i uključuje dublji pogled na rješavanje problema.

PREDZNANJE

  • Osnovno poznavanje računarskih funkcija (e-mail, web browser, itd.)
  • Preporučljivo poznavanje nekih od tehnologija, npr. TCP/IP, ali nije uvjet.

TRAJANJE: Kurs traje 48 školskih časova (36 sati). Nastava počinje od 25. Augusta u prostorijama firme “IT Solutions” Travnik

TERMINI: Nastava će se održavati dva puta sedmično: Ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18:00 do 20:00. sati

CIJENA: 300 KM, uz mogućnost plaćanja na dvije rate.

Šta je sve uključeno u cijenu:

  • 20 školskih časova nastave i 20 časova vježbi
  • Završni ispit
  • Izrada certifikata i kartica “IT Solutions”.